Gratis bellen over internet dankzij Topcom en VoipBuster

(733 woorden in deze tekst)
(32924 keer gelezen)   Printervriendelijke PaginaVergeet Skype. Natuurlijk kan u gratis bellen van Skype naar Skype maar de persoon die u belt moet dan ook wel Skype hebben. En dat is lang niet altijd het geval. Maar er is een betere manier om gratis via internet te bellen. Hoog tijd dat u overschakelt naar Topcom en VoipBuster.

Vereisten

1. U beschikt over een computer met een breedband internet aansluiting zoals ADSL of kabel.

TOPCOM Butler 4012 USB VoIP telefoon

2. U holt naar de winkel een koopt een Topcom Butler 4012 USB VoIP telefoon. Dit is het toestel dat wij gebruiken in onze test. Topcom telefoons zijn verkrijgbaar bij de betere handelaar en een aantal online shops.

TOPCOM Butler 4012 USB VoIP telefoon software installatie

3. U installeert eerst de software van de TOPCOM Butler 4012 USB VoIP. Daarna sluit u het toestel aan op uw computer. U kan het toestel eveneens aansluiten op uw oude, vertrouwde telefoonlijn maar het is geen vereiste en in onze test maakten we er geen gebruik van. In de Butler 4012 PDF handleiding staat beschreven hoe u te werk gaat.

VoipBuster software installeren

4. Vervolgens download en installeert u de VoipBuster software op uw computer. U heeft deze software eigenlijk niet echt nodig om te bellen. U heeft een VoipBuster username nodig en de enige manier om te registreren is door de software te downloaden. Tip: beschikt u over een oude computer die haast niet meer gebruikt wordt? Installeer daar dan de VoipBuster software op. De SJ Phone software installeert u dan op de PC die u voor het gratis telefoneren zal gebruiken.

SJ Phone software van SJ Labs installeren

5. Tot slot dient u de SJ Phone software te installeren van SJ Labs. Als u gratis wil bellen van de ene Skype gebruiker naar de andere Skype gebruiker heeft u geen andere software nodig. Als u gratis wil bellen van de ene VoipBuster gebruiker naar de andere VoipBuster gebruiker heeft u ook geen andere software nodig. Maar als u gratis wil bellen van uw computer als VoipBuster naar een normaal telefoonnummer (een landlijn, geen mobiele nummers), waar het in ons voorbeeld uiteindelijk over gaat, dan heeft u wel degelijk deze SJ Phone software van SJ Labs nodig. VoipBuster gebruikt immers het SJ Labs netwerk om gratis naar vaste telefoonnummers te bellen. U kan de Basic softphone for PC (stable) downloaden van de website van SJ Labs.

U ontvangt van SJ Labs ook een email met een hyperlink in. Men vraagt om daarop te klikken om uw account te activeren.

Gratis bellen

U bent nu klaar om te bellen. Controleer OF U SJ-Phone heeft geselecteerd in het Butler 4012-programma. Bij het herstarten van uw computer na de installatie zal de software u dit normaal gezien zelf kmoen vragen maar u kan het altijd achteraf nog wijzigen.

U kan een gratis pc-oproep maken naar een vast nummer door het telefoonnummer dat u wilt bellen in te voeren op de handset van de TOPCOM Butler 4012 USB VoIP en daarna op de VoIP-toets te drukken. Gefeliciteerd, u belt vanaf nu gratis. Om de oproep te beŽindigen, drukt u op de lijn- of VoIP-toets op de TOPCOM Butler 4012 USB VoIP handset.

Opgelet: is gratis echt helemaal 100% gratis?

Met VoipBuster kan u 100% gratis bellen naar Andorra, AustraliŽ, BelgiŽ, Canada, Chili, Cyprus, Denemarken, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hong Kong, Ierland, Ijsland, ItaliŽ, Japan, Liechtenstein, Luxembourg, MaleisiŽ, Monaco, Nederland, Nieuw-zeeland, Noorwegen, Oostenrijk, Panama, Portugal, Puerto Rico, Singapore, Spanje, Taiwan, USA (+ USA mobile!), Zuid-korea en Zwitserland.

Alle oproepen zijn 100% gratis maar er is een beperking van 300 minuten per week, gemeten over de laatste 7 dagen. Niet gebruikte gratis minuten kunnen niet worden meegenomen naar de volgende week. Indien de limiet overschreden wordt, zal er een minimaal tarief van 0,01 Euro per minuut worden berekend.

Als u ononderbroken wilt bellen naar de gratis bestemmingen, dient u een beltegoed aan te schaffen. Dit kan reeds vanaf 10 Euro. Uw beltegoed is 120 dagen houdbaar na uw laatste aankoop. Wanneer u uw beltegoed verhoogt voordat uw oude beltegoed verlopen is, zal het oude beltegoed geldig blijven. Als u geen beltegoed koopt bij VoipBuster.com, wordt de verbinding steeds na 1 minuut verbroken.

Met andere worden: gratis is in dit geval niet helemaal 100% gratis maar wij betaalden de 10 Euro met de glimlach en reken zelf even uit wat u bespaart als u bij Belgacom of Telenet blijft.

Links:
Skype
Topcom
VoipBuster
SJ Labs

  

[ Terug naar Services | Sectie Index ]

Het meest gelezen verhaal vandaag is:
Er is nog geen meest gelezen verhaal vandaag.

 

We kregen 71.538.360 pageviews sinds 13-jun-2000, 4.488 vandaag, and 5.433 gisteren.

© BelgianTop50.com

Visit Our Websites:
Gratis webstats | Aanmelden | Belgische Lotto | Tip of the Day | Bijverdienen
DutchTop50.com | FindIt.be | Marketing Tips | MP3 | SarrCom.com | Search engine submission